Kávová zmrzlina
2 šlehačky (1 1/2 hrnku na odměrce)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku cukru (krupice)
1/4 hrnku instantní kávy (s kofeinem nebo bez kofeinu)
1 lžíce kakaového prášku (neslazeného)
kousek cele skořice
pár kapek vanilkového extraktu
Do kastrůlku nalejeme mléko, přidáme skořici, postavíme na vařič, přisypeme cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Potom do mléka nasypeme instantní kávu a kakao a necháme rozpustit. Směs přecedíme, abychom se zbavili skořice a případných hrudek kakaa nebo kávy, přidáme k tomu vanilku a obě šlehačky a dáme do lednice dobře vychladit. Nakonec ve zmrzlinovači necháme zezmrzlinovat a co nesníme hned, dáme v pixle do mražáku.
Místo kávy můžeme použít i jen kakao, budeme mít kakaovou zmrzlinu. Můžeme také do mléka s cukrem přidat vanilkový lusk a udělat si zmrzlinu vanilkovou.