Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pavlova

15. 11. 2010

Exclusively Food

3 bílky (100 g)

160 g cukru moučka

2/3 lžičky vinného kamene

Bílky začneme šlehat (lepší je ne na maximální otáčky, sníh je pevnější), přidáme do nich vinný kámen. Když se vytvoří hustá pěna, začneme po lžičkách přidávat cukr a stále šleháme, dokud nám nevznikne lesklá bílá sněhová hmota. Tu naneseme na pečicí papír do tvaru kruhu, posypeme krupicovým cukrem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Teplotu hned stáhneme na 100 °C a pečeme hodinu, potom necháme v zavřené troubě vychladnout.

Můžeme podávat s pařížskou šlehačkou (ne moc sladkou) a červeným rybízem.

Vyzkouším, jestli se dá zamrazit.

Pavlova se sice zamrazit dá, ale časem začne v mrazáku měknout :-( Nakonec byla rozdrobena do vánočního dezertu: rozlámaná Pavlova, na to pár lžic kávy, zalít čokoládou smíchanou s horkou smetanou (ganache) a po vyhladnutí a ztuhnutí nahoru kopec šlehačky. Pozor, je to velmi, VELMI syté, takže doporučuji dělat v miniaturních porcích (ne jak já do půllitrové sklenky...).