Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jogurty

Jogurt z jogurtovače GZ700 - moje pokusy

1. pokus - běžný jogurt

1 litr mléka (z krabice, 1,5 % tuku)

4 lžíce Activie bílé

1 lžíce tekutého medu

jogurtování: 8 hodin

Pokus úspěšný. Mléko bylo pokojové teploty, jogurt studený, med pokojové teploty. Jogurt se vytvořil středně hustý, po zamíchání řídký. Chuť dost kyselá i přes přidaný med, doslazovala jsem.

2. pokus - plnotučný jogurt

1 litr mléka (z krabice, 3,5 % tuku)

4 lžíce jogurtu selského bílého Hollandia

1 lžíce vanilky (extraktu ve vodce)

2 lžíce hnědého cukru

jogurtování: 8 hodin

Pokus úspěšný. Mléko pokojové teploty, jogurt studený, bylo potřeba rozmíchat metlou. Jogurt je smetanový, hustší. Ochutnávala jsem po cca hodinovém chlazení v lednici, ale stále byl vlažný a tudíž řidší, než po úplném vychlazení. Chuť stále dost kyselá, vanilka tam cítit skoro nejde, ale je příjemně smetanový.

3. pokus - polotučný jogurt

1 litr mléka (čerstvé, 1,5 % tuku)

2 lžíce jogurtu bílého BIO

jogurtování: 8 hodin

Pokus úspéšný. Mléko i jogurt z lednice. Jogurt jsem přidala do lahve s mlékem a protřepala, ale při rozlévání jsem zjistila, že jogurt se nerozmíchal, takže jsem se aspoň snažila rozdělit jogurt do všech nádob. Přesto všechno zjogurtovalo, i když hustota byla rozdílná v jednotlivých lahvičkách.

4. pokus - plnotučný jogurt

1 litr mléka (čerstvé, 3,5 % tuku)

1 kelímek Activie bílé (ten větší - samostatný)

2 lžíce medu

jogurtování: 8 hodin

Pokus úspěšný. Mléko i jogurt z lednice. Tentokrát jsem jogurt dobře rozmíchala s většinou mléka, rozlila do lahviček a dolila zbylým mlékem. Jogurt byl hustý i po zamíchání.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA