Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hamburgery

500 g mletého masa, směs vepřového a hovězího (50/50)

1 velká cibule

1 kelímek kysané smetany

1 červená paprika

6 hamburgrových bulek

6 plátků sýra

6 listů salátu

sušená petržel

sušený kopr

sušený česnek

cukr

sůl a pepř

máslo

olej

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a pomalu opékáme na pánvi s trochou oleje a lžící cukru, až zkaramelizuje. Necháme vychladnout a potom přidáme k mletému masu. Do směsi vmícháme 2 lžíce kysané smetany, lžičku petržele, lžičku česneku a pepř. Pokud by směs byla extrémně řídká, můžeme přidat trochu strouhanky, ale není to potřeba. Ze směsi vytvoříme 6 kulatých silnějších placiček, které necháme odležet v lednici (hodinu nebo dvě). Potom rozehřejeme dvě pánve s troškou oleje. Na jednu dáme červenou papriku rozkrájenou na větší kusy, nejdřív slupkou dolů. Až slupka trochu zčerná, obrátíme a taky necháme trošku zčernat. Potom sebereme z pánve a nakrájíme na nudličky. Na druhé pánvi osmažíme posolené masové placky, můžeme všechny najednou, pokud se tam vejdou. Odebereme jich tolik, kolik se jich hned sní, a ty zbylé podlejeme vodou a necháme na teple, aby nevychladly. Na prázdné pánvi prohřejeme rozpůlené bulky, vždy řeznou stranou dolů, a tuto řeznou stranu následně potřeme máslem. Položíme spodní půlku bulky, na ni dáme list salátu, na to několik nudliček papriky, potom masovou placku, na ni plátek sýra, lžičku kysané smetany smíchané s koprem a solí a ukončíme vrškem bulky.

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA