Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí křídla

Food Wishes

kuřecí křídla

sůl, pepř

uzená paprika, pálivá paprika

olej

hladká mouka

glazura:

1/2 hrnku octa

1/2 hrnku hnědého cukru

1 lžíce sojové omáčky

sůl

česnek

uzená paprika

máslo

Křídla rozdělíme v kloubech na 3 části (špičky si necháme na vývar). Osolíme, opepříme, opaprikujeme, promícháme s trochou oleje. Potom do velkého sáčku nasypeme hladkou mouku, přihodíme díly křídel, sáček zavřeme a obsah důkladně promícháme, aby byla všechna křídla obalena moukou. Plech na pečení vyložíme alobalem, na něj pro jistotu dáme ještě pečicí papír, který pomastíme, a na to naskládáme křídla. Zvrchu postříkáme olejem a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 30 minut. Poté křídla obrátíme a pečeme dalších 30 minut.

Mezitím připravíme glazuru: Všechny ingredience dáme do kastrůlku a zvolna zahřejeme, až omáčka trochu zhoustne. Upečená křídla dáme do mísy, polejeme glazurou a necháme křídla v glazuře obalit. Naskládáme je zpátky na plech a necháme trochu zchladnout.

Podáváme s omáčkou z modrého sýra (majonéza, kysaná smetana, trochu podmáslí nebo mléka, troška hořčice, strouhaný sýr s modrou plísní - necháme uležet přes noc).

Variace se sladkokyselou glazurou:

3 vrchovaté lžíce meruňkové marmelády

3 lžíce sójové omáčky 

1 lžíce octa

1 lžička uzené papriky

máslo (asi 3 lžíce)

sůl podle chuti

Všechno dáme do kastrůlku, zahříváme, dokud nezhoustne. Dále jako výše.