Jdi na obsah Jdi na menu
 


Melasové perníčky

1. 12. 2011

1 hrnek melasy
4 lžíce medu
1 hrnek vody
1/2 hrnku oleje
6 hrnků mouky (i směs různých druhů - celozrnná, žitná...)
2 lžičky jedlé sody
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého hřebíčku

Melasu, med, olej a vodu zahřejeme v kastrůlku, až bude směs tekutá. (Pokud máme tekutý med i melasu, není třeba zahřívat.) Mouku, sodu a koření smícháme a vmícháme do tekuté směsi. Těsto necháme odležet (v lednici) do druhého dne (i déle). Potom po částech rozválíme na silnější placku, ze které vykrájíme kostičky nebo jiné tvary. Pečeme na asi 200 °C cca 8 minut - perníčky budou pružné. Než je dáme pejskům, necháme vychladnout.