Jdi na obsah Jdi na menu
 


Arašídový koláč s jablkem

120 g arašídového másla (hladké nebo s kousky arašídů)

100 g mletého cukru (nebo krupicového)

2 vajíčka

250 g polohrubé mouky

300 g tvarohu (modrý kelímek z Lídlu)

1 středně velké jablko

1 lžička skořice

pár kapek vanilky

1 lžička prášku do pečiva

hrst nesolených arašídů

1 lžíce krystalového cukru na posypání

čokoládová poleva

Arašídové máslo rozetřeme v míse, přidáme většinu cukru, utřeme a postupně vpracujeme žloutky. Do směsi nastrouháme jablko a vmícháme tvaroh. Přidáme skořici a vanilku. Do mouky zamícháme prášek do pečiva. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem do sněhu a střídavě s moukou vmícháme do tvarohové směsi. Těsto vlejeme do vymazané formy, povrch posypeme arašídy a krystalovým cukrem a dáme péct na 220 °C na asi 45 minut. Po upečení vyklopíme, necháme zchladnout a potom pocákáme čokoládovou polevou.

 

Arašídový koláč s jablkem

Arašídový koláč s jablkem