Buchta z červeného vína
1 1/2 hrnku mouky (polohrubé)
1/2 hrnku kakaa
1 hrnek cukru
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
3/4 hrnku červeného vína
1/2 hrnku oleje
kapka vanilkového extraktu
špetka soli
Smícháme v míse mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva a jedlou sodu. Přidáme špetku soli. V jiné nádobě smícháme víno a olej s vanilkou. Tekuté ingredience nalijeme do suchých a promícháme. Pečeme na 200 °C asi půl hodiny.
Já jsem buchtu pekla v bábovkové formě a vyšla mi taková placatá (málo těsta, ne že by nevyběhla). Původní recept uvádí při 180 °C 15 - 18 minut v muffinových formách.
V původním receptu se přidává rozmarýn, ale pro mě je to příliš výrazná bylinka. Určitě by se dala použít troška skořice.