Jdi na obsah Jdi na menu
 


Buchta z červeného vína

6. 11. 2010

Twin Tables

1 1/2 hrnku mouky (polohrubé)

1/2 hrnku kakaa

1 hrnek cukru

1 lžička prášku do pečiva

1/2 lžičky jedlé sody

3/4 hrnku červeného vína

1/2 hrnku oleje

kapka vanilkového extraktu

špetka soli

Smícháme v míse mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva a jedlou sodu. Přidáme špetku soli. V jiné nádobě smícháme víno a olej s vanilkou. Tekuté ingredience nalijeme do suchých a promícháme. Pečeme na 200 °C asi půl hodiny.

Já jsem buchtu pekla v bábovkové formě a vyšla mi taková placatá (málo těsta, ne že by nevyběhla). Původní recept uvádí při 180 °C 15 - 18 minut v muffinových formách.

V původním receptu se přidává rozmarýn, ale pro mě je to příliš výrazná bylinka. Určitě by se dala použít troška skořice.