Čokoládová bublanina
1 hrnek hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky soli
3 lžíce kakaa
2/3 hrnku cukru krupice
1/2 hrnku mléka
1/3 hrnku rozpuštěného margarínu
1 hrnek mletého cukru
3 lžíce kakaa
1 a 1/2 hrnku horké vody (stačí z kohoutku)
V misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr krupice a 3 lžíce kakaa. Přidáme mléko a margarín, zamícháme a vlejeme do menší formy na pečení (nemusí být vymazaná). Smícháme cukr moučka a druhé 3 lžíce kakaa, nasypeme na povrch těsta, potom na všechno nalijeme horkou vodu. Dáme péct do trouby rozehřáté na 180 °C asi 30 minut, dokud se těsto nepřestane třást. Vznikne nám upečený korpus, kolem kterého se vytvoří čokoládová omáčka. Podáváme s vanilkovou zmrzlinou nebo přelité smetanou.