Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládová bublanina

Tasty Kitchen

1 hrnek hladké mouky

2 lžičky prášku do pečiva

1/4 lžičky soli

3 lžíce kakaa

2/3 hrnku cukru krupice

1/2 hrnku mléka

1/3 hrnku rozpuštěného margarínu

1 hrnek mletého cukru

3 lžíce kakaa

1 a 1/2 hrnku horké vody (stačí z kohoutku)

V misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr krupice a 3 lžíce kakaa. Přidáme mléko a margarín, zamícháme a vlejeme do menší formy na pečení (nemusí být vymazaná). Smícháme cukr moučka a druhé 3 lžíce kakaa, nasypeme na povrch těsta, potom na všechno nalijeme horkou vodu. Dáme péct do trouby rozehřáté na 180 °C asi 30 minut, dokud se těsto nepřestane třást. Vznikne nám upečený korpus, kolem kterého se vytvoří čokoládová omáčka. Podáváme s vanilkovou zmrzlinou nebo přelité smetanou.