Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dýňové brownies

100 g čokolády na vaření

1 hrnek dýňového pyré (dýně upečená v troubě do měkka a následně rozmixovaná s trochou vody)

2 hrnky oleje

4 vajíčka

2 hrnky cukru

2 hrnky mouky (možná o trochu míň)

1/2 lžičky prášku do pečiva

špetka soli

špetka nebo dvě skořice

pár kapek vanilkového extraktu

Čokoládu rozlámeme a necháme rozpustit (v mikrovlnce asi 1 minutu, případně na sporáku v hrnci). V míse smícháme cukr, mouku (asi lžíci si odložíme), prášek do pečiva a sůl. V druhé míse smícháme olej, vajíčka a vanilku, přelijeme do první mísy a všechno promícháme na těsto. Půlku těsta oddělíme (druhá mísa už je stejně špinavá...) a zamícháme do ní dýňové pyré, skořici a zbylou lžíci mouky. Do druhé půlky vmícháme rozpuštěnou čokoládu (toto těsto poměrně rychle tuhne, takže doporučuji pracovat svižně). Čokoládové a dýňové těsto dáme do formy, kterou jsme ideálně vyložili papírem na pečení, a pečeme na 170 °C asi 45 minut.

Těsto můžeme do formy dát ve dvou vrstvách (dole jedno, na něm druhé), nebo můžeme klást lžící jeden kopeček vedle druhého, aby nám vznikla puntíkovaná buchta. Můžeme taky vzít špejli nebo nůž a spirálovitým pohybem obě těsta lehce smíchat, vyjde nám mramorovaná buchta.