Fazolová buchta
1 plechovka fazolí, červených (asi 400 g, hmotnost pevného obsahu kolem 240 g)
5 vajec
125 ml oleje
70 g kakaa
180 g cukru
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
vanilka
1 lžíce silné kávy nebo jiné tekutiny (voda, mléko, pomerančová šťáva)
Fazole slijeme a propláchneme. Do mixéru dáme vajíčka, olej, lžíci tekutiny a fazole. Rozmixujeme. Potom přidáme kakao, cukr, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu, a podle mixéru buď smícháme v něm, nebo přelijeme do misky a rozmícháme v ní. Nalijeme do vymazané formy a pečeme na 180 °C asi půl hodiny (podle druhu formy, vyzkoušíme špejlí).
Místo kakaa se prý dá použít i kokosová mouka (jemně mletý kokos), pak se doporučuje kvůli barvě použít fazole bílé.