Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fazolová buchta

11. 12. 2015

Best Recipes

1 plechovka fazolí, červených (asi 400 g, hmotnost pevného obsahu kolem 240 g)

5 vajec

125 ml oleje

70 g kakaa

180 g cukru

1 lžička prášku do pečiva

1/2 lžičky jedlé sody

špetka soli

vanilka

1 lžíce silné kávy nebo jiné tekutiny (voda, mléko, pomerančová šťáva)

Fazole slijeme a propláchneme. Do mixéru dáme vajíčka, olej, lžíci tekutiny a fazole. Rozmixujeme. Potom přidáme kakao, cukr, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu, a podle mixéru buď smícháme v něm, nebo přelijeme do misky a rozmícháme v ní. Nalijeme do vymazané formy a pečeme na 180 °C asi půl hodiny (podle druhu formy, vyzkoušíme špejlí).

Místo kakaa se prý dá použít i kokosová mouka (jemně mletý kokos), pak se doporučuje kvůli barvě použít fazole bílé.

_20151211_104210.jpg

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA