Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hráškové muffiny

23. 3. 2013

Gurmet (duben 2013)

drobenka:

1/2 hrnku hladké mouky

4 lžíce cukru

2 lžíce másla

1/2 lžičky práškového zeleného barviva (není nutné)

1/4 lžičky mleté skořice

těsto:

1 hrnek hladké mouky

1/2 hrnku mletých mandlí

1/2 lžíce prášku do pečiva

350 g mraženého hrášku

1/4 hrnku oleje

1 vejce

1 hrnek cukru

1/4 hrnku mléka

1/2 lžíce vanilky

85 g bílé čokolády

Nejdříve uděláme drobenku promnutím všech přísad na drobenku. Odložíme do lednice. V míse smícháme mouku na těsto, mandle a prášek do pečiva. Hrášek nasypeme do vroucí vody a 2 minuty povaříme pak slijeme a ještě horký rozmixujeme do hladka. Postupně vmixujeme olej, mléko, vanilku, cukr a vajíčko. Přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu. Směs smícháme se suchými přísadami. Těsto rozdělíme do muffinových formiček (nebo do jedné formy) a pečeme na 160 °C asi 20 minut.

 

web_dscn0757.jpg

web_dscn0765.jpg

Místo mandlí v původním receptu mají celozrnnou mouku. Drobenky je celkem dost. Těsto mi vyšlo na 12 muffinů + menší dortík.

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA