Hráškové muffiny
Gurmet (duben 2013)
drobenka:
1/2 hrnku hladké mouky
4 lžíce cukru
2 lžíce másla
1/2 lžičky práškového zeleného barviva (není nutné)
1/4 lžičky mleté skořice
těsto:
1 hrnek hladké mouky
1/2 hrnku mletých mandlí
1/2 lžíce prášku do pečiva
350 g mraženého hrášku
1/4 hrnku oleje
1 vejce
1 hrnek cukru
1/4 hrnku mléka
1/2 lžíce vanilky
85 g bílé čokolády
Nejdříve uděláme drobenku promnutím všech přísad na drobenku. Odložíme do lednice. V míse smícháme mouku na těsto, mandle a prášek do pečiva. Hrášek nasypeme do vroucí vody a 2 minuty povaříme pak slijeme a ještě horký rozmixujeme do hladka. Postupně vmixujeme olej, mléko, vanilku, cukr a vajíčko. Přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu. Směs smícháme se suchými přísadami. Těsto rozdělíme do muffinových formiček (nebo do jedné formy) a pečeme na 160 °C asi 20 minut.
Místo mandlí v původním receptu mají celozrnnou mouku. Drobenky je celkem dost. Těsto mi vyšlo na 12 muffinů + menší dortík.