Jogurtová bábovka s mákem
1/2 hery
1 hrnek cukru
2 vajíčka
2 malé kelímky jogurtu Activia (ty hranaté)
2 hrnky polohrubé mouky
1 sáček vanilkového pudinku
1/2 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky soli
2 lžíce celého máku
citronové a pomerančové aroma
Změklou heru utřeme s cukrem do pěny, potom po jednom vmícháme vajíčka. Přidáme jogurt a citrusové aroma, zamícháme. Přisypeme mouku s pudingem, sodou a solí. Nakonec vmícháme mák. Pečeme ve vymazané bábovkové formě.
Když je bábovka upečená, natřeme/nakapeme na ni polevu z velkého množství moučkového cukru a šťávy z jednoho menšího krvavého pomeranče, do které jsme přidali pár kapek citronového aromatu a trošičku potravinářského červeného barviva (aby to bylo výraznější).