Kefírová mramorová buchta
2 vajíčka
150 g cukru
300 ml kefíru
300 g mouky (dala jsem 100 g pohankové a 200 g obyčejné polohrubé)
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
vanilka
mletá skořice
kakao
strouhaný kokos
obligátní špetka soli
Rozmícháme vajíčka s cukrem, skořicí a vanilkou (a solí), přilijeme kefír. Přidáme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva a sodou a zamícháme. Polovinu vlejeme na plech, zbytek obarvíme kakaem (pokud by těsto bylo moc husté, přidáme lžíci nebo dvě kefíru/mléka) a nalijeme na světlé těsto. Špejlí nebo lžičkou uděláme spirály, aby se těsta promíchala a vytvořila mramorování. Nahoře posypeme kokosem a dáme péct pod 200 °C, dokud nemá buchta vevnitř teplotu 210 °F :-)