Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kefírová mramorová buchta

2 vajíčka

150 g cukru

300 ml kefíru

300 g mouky (dala jsem 100 g pohankové a 200 g obyčejné polohrubé)

1 lžička prášku do pečiva

1 lžička jedlé sody

vanilka

mletá skořice

kakao

strouhaný kokos

obligátní špetka soli

Rozmícháme vajíčka s cukrem, skořicí a vanilkou (a solí), přilijeme kefír. Přidáme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva a sodou a zamícháme. Polovinu vlejeme na plech, zbytek obarvíme kakaem (pokud by těsto bylo moc husté, přidáme lžíci nebo dvě kefíru/mléka) a nalijeme na světlé těsto. Špejlí nebo lžičkou uděláme spirály, aby se těsta promíchala a vytvořila mramorování. Nahoře posypeme kokosem a dáme péct pod 200 °C, dokud nemá buchta vevnitř teplotu 210 °F :-)

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA