Jdi na obsah Jdi na menu
 


Makrónky

2. 11. 2010

Tartelette

60 g vaječných bílků (asi 2)

20 g krupicového cukru

140 g mletého cukru

85 g mandlí nebo jiných ořechů

potravinářské barvivo

Na makrónky jsou potřeba starší bílky, takže pokud jsme právě rozklepli vajíčko, zavřeme bílky do nějaké nádoby a uložíme na 24 hodin při pokojové teplotě (nebo na delší dobu do lednice). Potom je vyšleháme do pěny, postupně přidáme krupicový cukr s barvivem a došleháme až na pevný sníh (zůstavají na něm špičky a když mísu obrátíme, sníh nevypadne). Mletý cukr a mandle rozsekáme v robotu - na jemný prášek, ale pokud zůstanou větší kousky, taky to nevadí. Nasypeme do vyšlehaného sněhu a smícháme. Bude to vypadat, že se sníh úplně zbortil. Směs přesuneme do cukrářského sáčku se širokou hladkou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme menší pusinky (o průměru asi 4 cm). Necháme odstát při pokojové teplotě 30 minut až hodinu. Na povrchu se vytvoří „škraloup“. Troubu rozehřejeme na 140 °C a makrónky do ní dáme na 25 minut. Potom vytáhneme, ještě teplé sloupneme z papíru a po dvou spojíme libovolným krémem. Nespojené můžeme uložit do krabice nebo do mrazáku.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA