Jdi na obsah Jdi na menu
 


Palačinky

2. 11. 2010

1/2 l mléka

3 vejce

200 g hladké mouky

špetka soli

Do osolené mouky rozklepneme vejce, přilijeme trochu mléka a rozmícháme na hladké těstíčko. Potom postupně zbytkem mléka naředíme. Necháme v lednici odležet (přes noc, přes den...). Potom na pánvi vytřené pomaštěným ubrouskem smažíme palačinky tenké jako papír.

Můžete kápnout vanilkový extrakt, přidat špetku skořice nebo jiného koření, případně osolit víc, pokud chcete slané palačinky.

Pokud máte čas a chuť, doporučuji vyrobit palačinky z dvojnásobné dávky a zamrazit, co se nesní. Pokud navíc při mražení jednotlivé palačinky oddělíte kouskem pečicího papíru nebo fólie, můžete si vždycky vytáhnout jen tolik palačinek, na kolik máte chuť.