Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perník s povidly

Co u nás chutná návštěvám 2

350 g hladké mouky

350 g cukru

2 vajíčka

1/2 litru mléka

150 g povidel

4 lžíce arašídového másla

1 kypřící prášek do perníku

2 lžíce kakaa

1 lžička skořice

trocha rumového a vanilkového aromatu

čokoládová poleva

V míse promícháme metlou mouku, cukr, kypřicí prášek, kakao a skořici. V odměrce rozšleháme vajíčka s mlékem a aromaty a zamícháme do suché směsi. Povidla s arašídovým máslem rozmícháme, postupně přidáváme trochu těsta, aby se nám neudělaly velké hrudky másla. Nakonec zamícháme do zbylého těsta. Dáme péct na 200 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a polejeme čokoládovou polevou.

Pokud se rozhodneme použít vyschlá povidla, zůstanou nám hrudky - ale to vůbec nevadí :-) Pokud by povidla nešla rozmíchat, můžeme je nakrájet na kousky a zamíchat do těsta. Místo arašídového másla můžeme použít jakýkoli jiný tuk - máslo, heru... (Oleje bych dala o lžíci víc.)

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA