Perník s povidly
Co u nás chutná návštěvám 2
350 g hladké mouky
350 g cukru
2 vajíčka
1/2 litru mléka
150 g povidel
4 lžíce arašídového másla
1 kypřící prášek do perníku
2 lžíce kakaa
1 lžička skořice
trocha rumového a vanilkového aromatu
čokoládová poleva
V míse promícháme metlou mouku, cukr, kypřicí prášek, kakao a skořici. V odměrce rozšleháme vajíčka s mlékem a aromaty a zamícháme do suché směsi. Povidla s arašídovým máslem rozmícháme, postupně přidáváme trochu těsta, aby se nám neudělaly velké hrudky másla. Nakonec zamícháme do zbylého těsta. Dáme péct na 200 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a polejeme čokoládovou polevou.
Pokud se rozhodneme použít vyschlá povidla, zůstanou nám hrudky - ale to vůbec nevadí :-) Pokud by povidla nešla rozmíchat, můžeme je nakrájet na kousky a zamíchat do těsta. Místo arašídového másla můžeme použít jakýkoli jiný tuk - máslo, heru... (Oleje bych dala o lžíci víc.)