Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poleva z marshmallow, arašídového másla a medu

10 - 12 kusů velkých marshmallow, amerického typu (ne české, dají se sehnat v Lídlu při amerických dnech nebo v exotických koutcích ve velkých obchodech)

2 vrchovaté lžíce zcukernatělého medu nebo cca půl hrnku tekutého

1 lžíce obyčejného másla

4 lžíce arašídového másla s kousky arašídů (nebo i bez kousků)

kapka vanilky

Do kastrůlku na mírný oheň dáme med a máslo, necháme rozpustit. Přidáme marshmallow a za občasného míchání necháme také rozpustit. Odstavíme z ohně a postupně vmícháme arašídové máslo a vanilku. Necháme chladnout za občasného prošlehání. Když je poleva přiměřeně vlažná, ale stále roztíratelná, rozetřeme ji na moučník.

Při nanášení polevy dáváme pozor, abychom se špachtlí nedotkli jiného předmětu, a rozhodně nástroj neoblizujeme, jinak strávíme celé odpoledne tím, že se budeme snažit dostat si polevu z vlasů :-)

Tato poleva vznikla ze zbytků: oschlé marshmallow, zbytek medu na dně sklenice a burákové máslo, které by se mělo taky spotřebovat, takže pokud se vám nebude zdát konzistence, tak klidně toho nebo onoho přidejte.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA