Jdi na obsah Jdi na menu
 


Norimberské perníčky

Apetit (prosinec 2010)

250 ml medu (= 360 g)

125 ml vody

1 lžička mleté skořice

1/2 lžičky mletého kardamomu

1/2 lžičky mletého hřebíčku

50 g mletých mandlí

500 g žitné mouky (+ na podsypávání)

1 žloutek

1 lžíce jedlé sody

Den předem rozpustíme v hrnci vodu s medem a kořením, potom vmícháme mouku a mleté mandle. Necháme v lednici. Následující den do hmoty zapracujeme žloutek a sodu. Těsto vyválíme na silnější placku a vykrájíme tvary. Naskládáme na papír - potřebují větší rozestupy - a necháme ještě hodinu odležet. Pečeme při 180 °C asi 8 minut.

Po upečení můžeme potřít nebo ozdobit polevou ze zbylého bílku, 200 g moučkového cukru a lžíce citronové šťávy.

_20151201_091226.jpg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA