Jdi na obsah Jdi na menu
 


Focaccia (nekynutá)

24. 4. 2017

The Man, the Chef, the Dad

1 hrnek vody

2 a 1/4 hrnku hladké mouky

1 prášek do pečiva (3 lžičky)

1 lžička soli (+ na posypání)

olej na plech a pomazání placky

bylinky (česnek, rozmarýn, tymián, oregano...)

strouhaný sýr (parmazán, ale i jiný)

Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí, přilejeme vodu a zpracujeme v lepivé těsto. Plech vytřeme olejem, těsto v něm poválíme, aby se pomastilo, a pak ho rukama rozprostřeme na poměrně tenkou placku. Posypeme bylinkami, osolíme. Prsty zatlačíme bylinky do placky, aby vznikly husté ďolíčky. Roztopíme troubu na cca 220 stupňů, zatímco placka odpočívá. Pečeme 15-20 minut, potom posypeme strouhaným sýrem a vrátíme do trouby na dalších 5 minut. Necháme trochu zchladnout, nakrájíme a sníme v autě.

Placku můžeme doplnit i cherry rajčátky, která rozpůlíme a řeznou plochou dolů vtlačíme do těsta. Fajn jsou taky olivy, sušená rajčata, ančovičky, karamelizovaná cibule...

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA