Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ricotta

13. 5. 2013

ricotta podle Daring Cooks

1 l plnotučného mléka

200 g smetany ke šlehání

50 ml octa/citronové šťávy

Mléko se smetanou nalijeme do hrnce a zvolna zahříváme, dokud nedosáhne teploty 85 °C. (Je to těsně před bodem varu.) Potom do mléka vlijeme ocet, 15 sekund mícháme, mléko se srazí. Další 2 minuty necháme na zapnutém vařiči, potom odstavíme a necháme 20 minut odstát. Do cedníku vyloženého plátýnkem vyberem sraženinu (třeba menším cedníčkem). Necháme v lednici odkapat přes noc, zatížené talířkem a konzervama.

Teplota 85 °C

sraženina

vybírání sraženiny do cedníku vyloženého utěrkou

ricotta

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA