Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablečné pásky

29. 9. 2015

Real Mom Nutrition

4 hrnky jablek, oloupaných a nakrájených na kousky

1/2 hrnku vody

1 - 2 lžíce cukru (krystal, podle chuti)

1 lžička mleté skořice

Jablka s vodou podusíme pod pokličkou, aby změkla (cca 10 minut), potom je šťouchadlem na brambory rozmačkáme. Přidáme cukr a skořici a ještě krátce provaříme. Směs potom nalijeme do nádoby mixéru, nebo do vyšší nádoby, v které se dá použít ponorný mixér, a rozmixujeme dohladka. Rozetřeme do tenké vrstvy na plech vyložený pečicím papírem. Sušíme v troubě kolem 100-120 °C (podle toho, kolik se dá nastavit) asi 6 hodin (můžeme si pomoct horkovzdušnou, ale pozor na teplotu). Placka by pak neměla při doteku lepit, měla by se snadno sloupávat z papíru, ale stále být ohebná. Necháme vychladnout ve vypnuté troubě a stáhneme z papíru. Srolujeme a nakrájíme na proužky.

 

apple_leather.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář